Misstänkt mordförsök – man livshotande skadad

Vid klockan 18:23 på fredagskvällen larmades polisen till en bostad i Eksjö på grund av ett pågående bråk. Väl framme hittade polisen en svårt skadad man.

En man i 20-årsåldern greps, misstänkt för försök till mord.

En man i 20-årsåldern greps, misstänkt för försök till mord.

Foto: Sandra Nordin

Eksjö2020-06-05 19:50

Mannen, som är i 50-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. I anslutning till brottsplatsen påträffades en man i 20-årsåldern som greps av polisen. Männen är släkt med varandra. Polisen uppgav sent på fredagskvällen att den misstänkte ännu inte kunnat höras, men att han högst sannolikt kommer att anhållas av åklagare efter förhör.

Region Jönköpings län uppger att den skadade mannen vårdas på intensiven på Höglandsjukhuset med livshotande skador. Hans tillstånd är kritiskt. 

Polisen har påbörjat en utredning om försök till mord och har i samband med utredningen spärrat av bostaden och ett mindre område utanför. 

Hur kommer det sig att ni rubricerar det här som försök till mord?

– Det har att göra med skadorna, mycket mer än så vill jag inte säga just nu. Vi tror även att ett tillhygge har använts vid misshandeln. Vi har tagit ett föremål i beslag, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Vad det är för tillhygge vill hon inte berätta i nuläget.

Vid 22-tiden på fredagskvällen var polisens tekniker på plats och har påbörjat arbetet med den kriminaltekniska undersökningen.

Artikeln kan komma att uppdateras

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!