Fem konserter med stora artister ersätter stadsfesten

I helgen gör Eksjö stadsfest comeback i ny pandemianpassad skrud. Fiesta Eksjös ordförande hoppas på ett bra evenemang.

Med ett begränsat antal sittande i publiken bjuder Fiesta Eksjö in till en smittsäkrad variant av stadsfest i Eksjö sista helgen i augusti. Bilden är från 2017.

Med ett begränsat antal sittande i publiken bjuder Fiesta Eksjö in till en smittsäkrad variant av stadsfest i Eksjö sista helgen i augusti. Bilden är från 2017.

Foto: Arkiv

Eksjö2021-08-23 08:00

Efter att ha tvingats ställa in förra året är Eksjö stadsfest tillbaka i ny form. Istället för den klassiska stadsfestivalen utgörs evenemanget i år av fristående konserter med olika artister och man har döpt det hela till "Eksjö stadsfest in concerts".

– Det känns jättebra! Vi kommer att köra fem olika konserter med 500 i publiken, säger Maria Stejdahl, ordförande för Fiesta Eksjö.

Artisterna som spelar under fredagen och lördagen är Robert Wells, Clara Klingenström, Petra Marklund, Smith and Tell och Albin Lee Meldau. Det lokala bandet Sundet, från Österbymo, kommer att vara förband till alla akter.

– Vi har tänkt att det behöver vara artister som kan leverera en bra konsert för sittande publik. Vi kan inte ha en ungdomsakt där alla vill stå och hoppa eftersom man inte får göra det, säger Maria Stejdahl.

Ett vanligt år utgörs stadsfesten av många artister på flera scener men i år kommer man endast ha en scen.

– Vi har valt att ha den på parkeringen mellan Frälsningsarmén och museet, där vi tidigare haft det vi kallat GSP-scenen. Därifrån är det nära till alla restauranger i gamla stan och det blir också mer gemytligt än på torget med bara 500 i publiken, säger Maria Stejdahl.

För att minska risken för smittspridning kommer det att finnas publikvärdar vid konserterna som ser till att folk håller avstånd och att det inte bildas köer vid insläpp.

– Sen är ju stan öppen som vanligt och alla som rör sig där har ett eget ansvar, säger Maria Stejdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!