Så har Eksjö Stadsfest klarat sig i pandemikrisen

Föreningen Fiesta Eksjö som står bakom Eksjö Stadsfest gjorde ett marginellt minusresultat i år och står gott rustade för att få till en fest nästa år.

Förutsättningarna för en stadsfest i Eksjö 2021 är goda.

Förutsättningarna för en stadsfest i Eksjö 2021 är goda.

Foto: Ivonne Svahn

Eksjö2020-12-12 18:00

Den ideella föreningen Fiesta Eksjö har sedan 2008 arrangerat Eksjö Stadsfest där en mängd stora artister stått på scen och lockat runt 20 000 besökare varje år. 2020 blev festen aldrig av på grund av restriktionerna till följd av coronapandemin.

Många arrangörer av nöjesevent har drabbats hårt ekonomiskt till följd av detta, men när Fiesta Eksjö nyligen höll årsmöte kunde man konstatera att underskottet för året blev 19 000 kronor.

– Vi tog beslutet att ställa in arrangemanget redan i maj och bokade av och om artisterna och kunde på så vis spara in en hel del pengar. Dessutom har vi inte så stora fasta kostnader då alla jobbar ideellt i föreningen, säger Maria Stejdahl som är ordförande i Fiesta Eksjö.

Att föreningen fick behålla sitt bidrag från Eksjö kommun på 200 000 kronor samt ta del av Kulturrådets krisstöd på 73 500 kronor underlättade också och gör att förutsättningarna inför kommande år är goda.

undefined
Från vänster Ulf Bowein säkerhetsansvarig, Maria Stejdahl ordförande Fiesta Eksjö , Magnus Svensson vice ordförande Fiesta Eksjö

– Hela styrelsen valdes om på årsmötet och alla är laddade för att jobba vidare mot nästa års festligheter. Det är ju fortfarande svårt att sia om hur det kommer att se ut 2021 så att vi kommer att ligga lite lågt fram till januari innan arbetet börjar på allvar.

Eksjö stadsfest gynnas av att den arrangeras i slutet av augusti.

– Vi får lite mer tid på oss. Vi kan kanske inte göra ett lika omfattande arrangemang som vanligt, men vi är taggade för att få till något riktigt bra, säger Maria Stejdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!