Samarbete ger förlängda öppettider

I våras slogs därför två verksamheter samman i kommunen i form av Eksjö Museum och Eksjö Turistbyrå "Eksjö Tourist Center".Samarbetet gör att Eksjö Museum nu kan utöka sina öppettider. Turistbyrån håller däremot stängt på måndagar.

Eksjö Museum blir mer tillgängligt.

Eksjö Museum blir mer tillgängligt.

Foto: Eksjö Museum

Eksjö2018-08-31 17:30

Sommaren har enligt museichef Pia Löfgren varit en sommar full av aktiviteter, utställningar, program, turister, sommarpersonal och allt som hör högsäsongen till.

– Sommaren har delvis präglats av värmeböljan som svepts över landet, säger hon.

Eksjö Museum är ett av många museer som i sommar kunnat summera något förre besökare till utställningarna.

Men vädret har å andra sidan också haft sin betydelse att hantverkshelger och sommarkonserterna utomhus på Museigården blivit välbesökta.

Nu har både museet och turistbyrån gått in i lågsäsong. Genom sammanslagningen kan museet ha öppet även på förmiddagarna samt ett par extra timmar en kväll mitt i veckan.

Turistbyrån måste däremot hålla stängt på måndagar. Men då man har kvällsöppet på onsdagar och helger, vilket man inte haft tidigare, blir det ändå mer öppet än tidigare.

Det som kan vara en nackdel är att turistbyrån måste ha öppet alla vardagar för att klassas som "Tourist Center". Något som kommunen hoppas få dispens för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om