Stadsfest ställs in: "Inte roligt"

Eksjö stadsfest ställs in i slutet av augusti. Fiesta Eksjö ger upp och börjar planera inför nästa år istället.

Eksjö stadfest ställs in.

Eksjö stadfest ställs in.

Foto: Ivonne Svahn

Eksjö2020-05-20 11:56

Eksjö stadsfest, en av Småland största stadsfester och som lockar upp emot 25 000 besökare till Eksjö, ställs in.

– Vi har varit redo och varit i en genomförandefas. Vi har verkligen försökt och suttit lugnt i båset och trott det ska gå, säger Fiesta Eksjös ordförande Maria Stejdahl.

– Vi ville sprida lugn och stadsfesten är en avslutning innan man börjar jobba på hösten. Vi tänkte det skulle gå men nu flyttar vi fram det till 28 och 29 augusti 2021 istället, säger hon.

Maria Stejdahl säger att man varit i kontakt med alla artister.

– Det är inte roligt men nu går vi direkt in i planeringen för 2021, säger hon.

De som vill kan behålla sina biljetter till nästa år har möjlighet att göra det. Ekonomiskt räknar föreningen göra ett underskott på ett par hundra tusen kronor.

– Vi har därför bett att få behålla de 200 000 kronor vi fått i kommunalt bidrag i år. Då räknar vi kunna ställa om inför nästa år. Våra huvudsponsorer är med till nästa år. Det känns som vi kommer kunna köra.

Även Eksjö International Tattoo och de lokala vaktparaderna ställs in. 

– Det finns inga förutsättningar. Vi ska se över om det går att genomföra ett tattoo nästa år, förklarar Tore Bäckman, ordförande hemvärnets musikkår. 

Förslag har lagts fram för politiskt beslut att bidragen från kommunen får behållas trots evenemangen inte blir av. Anneli Hägg, kommunalråd (C), räknar inte med att kommunen drar tillbaka bidragen till föreningarna 2020, då deras fortlevnad ses som mycket värdefulla.

Karta: Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!