Eksjö stadsfest drog 25 000 besökare: "Blev tokkär"

Eksjö stadsfest är över. Nu blir det en kort vila och återhämtning innan nästa års fest ska planeras. "Just nu är jag mör i kroppen, men allt klaffade, berättar en nöjd Maria Stejdahl, ansvarig arrangör.

Succén från förra året upprepades med 25 000 i publiken.

Succén från förra året upprepades med 25 000 i publiken.

Foto: Arkiv

Eksjö2024-09-03 15:50

Publiksiffrorna var lika stora som förra året. 25 000 besökare fick uppleva artister som Darin och Veronica Maggio, men även mindre förmågor. Maria Stejdahl, ordförande i Föreningen Fiesta, poängterar vikten av att bereda scen åt nykomlingar. Hon vurmar extra mycket för sångerskan Elin Wiigh.

Inför årets stadsfest skrev Maria Stejdahl på sociala medier att hon grät hejdlöst första gången hon hörde Elin Wiigh sjunga Mammalåten. Låten gick viralt innan Elin Wiigh fick sitt första skivkontrakt. Den är en hyllning till sin mamma.

– Jag fick träffa Elin Wiighs mamma, säger Maria Stendahl entusiastiskt. 

Hon berättar att båda var jätteglada över att ha fått uppleva stadsfesten. 

– Elin Wiigh blev tokkär i Eksjö, säger hon.

Belöningen för arrangörerna och de 550 funktionärerna är den positiva respons som de får från både artister och besökare.

– Det är helt klart en familjär tillställning där artisterna tar med sina egna familjer. Alla har varit jättenöjda, säger Maria Stejdahl.

Det är med både lättnad och vemod som årets stadsfest är över för denna gång. Vädret var perfekt och inga oväntade incidenter eller sjukdomsfall inträffade. Lilla Folkets park, som var nytt för i år, en lugnare plats för bland annat Silent disco hade fungerat bra och var populärt, liksom de nya entréerna med bättre publikflöde.

– Just nu är jag lite mör i kroppen, men allt klaffade. Vi ska utvärdera årets genomförande, men redan nu i september och oktober börjar vi göra bokningar inför nästa år.

Det finns inte mycket mer att förbättra enligt Maria Stejdahl. Endast små justeringar som var ett staket står bäst eller hur belysningen fungerar. Stadsfesten har numera ett stort renommé. Föreningen Fiesta som är huvudarrangör för Eksjö stadsfest och som arbetar helt ideellt fick priset LiveApan för bästa arrangör 2023. 

Svårigheten med att dra till sig stora artister är med andra ord liten.  Det handlar mer om vilka som är på turné och vilka som tidigare spelat hos dem och prisbilden förstås. Maria Stejdahl återvänder till sångerskan Elin Wiigh.

– Det är just sådana artister som Eksjö stadsfest vill gynna. Jag sa till Elin Wiigh att hon inte får glömma bort oss när hon blivit jättestor och karriären tagit fart, säger Maria Stejdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!