1 500 slipsar i egna museet

Det sägs att ju mer man har att välja på, desto svårare är det att välja. Därmed torde det ta en viss tid för Börje Gustafsson att bestämma sig för vilken slips han ska ha. Han har nämligen 1 500 slipsar och har inget emot att det blir fler.

Snickaren Börje Gustafsson byggde till förra sommaren ett slipsmuseum. Det har han nu fått bygga ut då antalet slipsar fördubblats.

Snickaren Börje Gustafsson byggde till förra sommaren ett slipsmuseum. Det har han nu fått bygga ut då antalet slipsar fördubblats.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-06-18 06:21


Jämte allfartsvägen på vägen mellan Hjältevad och Skede står en oansenlig gul liten skylt.
I Bredgård vid Sanden någon kilometer in på den smala grusvägen har Börje Gustafsson byggt upp Sveriges enda slipsmuseum.
- Det lär inte finnas något i Tyskland heller, säger han, efter att han i dagarna haft besök av slipsintresserade tyskar.

Med slips är man fin
Slipsar har alltid haft sin betydelse för 66-årige Börje.
- Förr när jag växte upp var det inte lönt att vara utan slips. Man kom inte in någonstans om man inte hade slips och man ansågs inte bildad om man var utan. Jag tyckte det var roligt att vara fin och jag tycker fortfarande det är snyggt med slips, säger Börje.
Själv har han jobbat som snickare och slipsen har därför inte åkt på varje dag.
- Men när jag åker till kyrkan och annat lite mer högtidligt, då använder jag slips.
För tiotalet år sedan började han att samla på slipsar och högen med den framför allt manliga assocearen har onekligen växt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om