120 miljonersorder till Mariannelund

Söderhamn Eriksson AB med industrier både i Mariannelund och i Söderhamn har tagit hem en mångmiljonorder för leverans av en helt ny sågverksanläggning. För Mariannelund innebär det att man har full sysselsättning året ut.

Eksjö/Mariannelund2009-08-27 06:29

Det är AB Rundvirke i Markaverken strax väster om Söderhamn som beslutat att slå på stort med en investering på 120 miljoner kronor i helt ny sågverksutrustning.
Markaverken har tecknat avtal med Söderhamn Eriksson om leverans av sågverkutrustningen där leverans, montage och uppstart kommer att ske under första halvåret nästa år.
Investeringen innebär ett teknikskifte från ramsåg med separat klyvlinje till en toppmodern bandsåglinje med integrerade klyvlinjer. Man har bestämt sig för att köpa den absolut senaste tekniken med fulloptimering och automatisering av såg- och klyvlinjerna.
- Produktionstakten kommer att kunna vara tre till fyra gånger högre än för dagens anläggning.
Den tredimensionella stockmätningen, individuell optimering av enskilt virkesstycke, kurvsågning och ett tunnare sågsnitt kommer i sin tur att ge ett betydligt högre utnyttjande av råvaran, säger Lars Lindvall, som är vd på Söderhamn Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om