15-årsjubileum för Sommartorpet i sommar

Bernice Modig äger tillsammans med dottern Karin, Sommartorpet i Spilhammar sedan 2002. Det är ett familjeföretag, stugan är en gammal timmerstuga från 1650.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-07-23 15:00

15-årsjubileum för Sommartorpet i sommar. Hit kommer många besökare för att avnjuta en måltid eller en fika på terrassen ut mot sjön. Soligt väder lockar många besökare till Sommartorpet, som haft en bra säsong.
– Hittills har det varit en bra sommar. Även sämre dagar när solen inte är framme kommer folk och fikar och äter. Det är hela tiden kunder om dagarna. Sedan är det extra roligt när solen är framme och folk är lediga, berättar Bernice.

Sommartorpet lockar svenskar som utländska besökare, tyskar, holländare, danskar och norrmän. Många barnfamiljer åker förbi på väg mot Katthult, Bullerbyn och Astrid Lindsgrens Värld passar på att stanna.
– Många förbipasserande ser att det finns mat passar på att stanna. Flertalet besökare är stamgäster och kommer från en 10 mils radie, Eksjö, Vimmerby och Hultsfred. Många är från Mariannelund, ställer upp för det ska finnas kvar. Det är även många från campingen som besöker Sommartorpet.
Stängt på grund av sjukdom

Förra året var första gången under alla år som Sommartorpet var stängt, på grund av sjukdom i familjen.
– Nu har vi fått fina lovord när vi har öppnat igen. Vi har fått ett stort stöd och många är glada att vi har öppnat.
Mindre sängplatser i Mariannelund
– Jag känner inte att det har påverkat oss något, det vet man inte mitt i säsongen. Vi var också som alla andra lite oroliga för det blåstes upp så mycket i media. Så många bäddar har försvunnit, nu kommer ingen stanna och bo över, alla kommer åka vidare till Vimmerby, här är det ingen skillnad och det ser bra ut.

Många besökare kommer hit för att spela minigolf, gå på vandringsleder och bada. Flera barnfamiljer har länge väntat på fint väder för att kunna bada. Sommartorpet kommer hållas öppet augusti ut, samt några helger i september om det är bra väder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om