150 000 kronor för kraschad polisbil

Den 41-åriga kvinna som tidigare i höstas demolerade en polisbil i Eksjö, ställs i dag inför rätta vid Eksjö Tingsrätt. Hon är misstänkt för en rad olika brott.

Eksjö/Mariannelund2009-12-16 07:21

Det var i november som Polisen uppmärksammade en bil på väg mot Eksjö från Mariannelundshållet. Bilen visade sig vara stulen och en civil polisbil följde efter bilen som fortsatte i hög fart. Försök gjordes att få föraren att stanna men det ville inte kvinnan bakom ratten. I det skeendet anslöt sig ytterligare en polisbil.

Rammade polisbil
Vid Kaffekullen gjorde kvinnan en tvär vändning för att komma undan lagens långa arm. Det gjorde att hon hamnade mellan de två polisbilarna. Kvinnan hade möjlighet att ta sig förbi den ena bilen men i stället tryckte hon ner gasen och rammade polisbilen som stod i vägen för henne.
Det fick till följd att hon själv körde av vägen.
Den stulna bilen blev illa tilltygad och detsamma gällde polisbilen. Båda fick bärgas från platsen.
Kvinnan som har sin bostadsadress i Norrköping visade sig vara efterlyst.

Flera brott
När hon nu ställs inför skranket vid Eksjö Tingsrätt är hon misstänkt för en rad olika brott.
Första åtalspunkten är försök till grov misshandel, alternativt framkallande av fara för annan, på grund av att hon körde rakt in i polisbilen där en polisman satt i. Polismannen yrkar en ersättning på 15 000 kronor för kränkning.

Ersätta reparation
Polismyndigheten i Jönköpings län vill att kvinnan ska ersätta självrisken för polisbilen med 3 000 kronor och det är onekligen småsummor mot vad Kammarkollegiet Försäkringsenheten yrkar att kvinnan ska betala.
Denna vill att kvinnan ska betala de 150 396 kronor (plus ränta från brottsdagen) som det gick på att reparera den demolerade polisbilen.
Kvinnan är också misstänkt för grovt rattfylleri, narkotikabrott, olovlig körning och vapenbrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om