150 miljonersorder till Nässjöföretag

Nässjöföretaget Svenskt Järnvägsteknik har tagit hem en order på 150 miljoner på järnvägsmarknaden.

Eksjö/Mariannelund2012-11-10 05:06

Det privata entreprenadföretaget Svensk Järnvägsteknik med fast etablering i Nässjö och säte i Tärnsjö har i hård konkurrens fått entreprenadkontraktet för att utföra spårbyte mellan Alvesta - Älmhult och växelbyten i Alvesta. Kunden är Trafikverket Investering Syd. Kontraktet är det i särklass största någonsin som företaget fått och man ser uppdraget som något av en historisk händelse på den avreglerade järnvägsmarknaden. Arbetet kommer att utföras mellan april och september nästa år.
- Kontraktet innebär att en stor del av sysselsättningen för 2013 säkerställs för många av de involverade företagen, säger VD Joakim Stenqvist vid Svensk Järnvägsteknik.

Samarbete
I Nässjö arbetas det sedan en tid tillbaka mycket med samverkan mellan järnvägsrelaterade verksamheter och företag, för att stärka orten och regionen vad gäller järnvägen. Bland annat finns ett nystartat projekt i vilket 30 företag och 750 anställda omfattas.
- Den här ordern bidrar indirekt till en flygande start och god uppmärksamhet för Nässjö - The Railway Town. Vi jobbar med projektet även under hela 2013 och tror på gemensamma framgångar, säger projektledaren Holger Jonasson vid Nässjö Näringsliv AB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om