16 procent av länets befolkning har vaccinerats

Landstinget i Jönköpings län har nu vaccinerat drygt 16 procent av befolkningen i länet. - Det känns mycket bra, säger Landstingets beredskapschef Daniel Lilja.

Eksjö/Mariannelund2009-11-10 07:21

Landstinget i Jönköpings län gör vad man kan för att bromsa svininfluensans framfart. Till och med i fredags hade nästan 55 000 doser vaccin getts mot svininfluensan, vilket motsvarar cirka 16 procent av befolkningen. Och då har än så länge bara riskgrupperna vaccinerats.
- De här alldeles färska siffrorna visar att Landstingets planering fungerar och det känns mycket bra att vi har så hög andel vaccinerade redan, säger Landstingets beredskapschef Daniel Lilja.
Landstinget väljer att följa de rekommendationer som Socialstyrelsen kom med tidigt. Dessa har inte ändrats och det innebär att man inledningsvis har valt att vaccinera vuxna och barn i riskgrupper, gravida samt vårdpersonal.
Några landstingspolitiker går inte före i kön, som skett i Uppsala.

300 patienter
I Mariannelund har 300 personer i riskgrupperna vaccinerat sig. Till skillnad från många andra vårdcentraler tog inte vaccinet slut under de två första veckorna. Det gör att man även denna vecka har viss möjlighet att ge vaccin till de i riskgrupper.
I Eksjö, Nässjö och Tranås kom vaccinet att ta slut och patienter fick vända om medan man i Österbymo (Östergötlands Landsting) kan fortsätta sina vaccinationer denna veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om