19-åringen åtalad för misshandeln i Mariannelund

Den 19-åring som fredagen den 8 december försökte råna Torgboden i Mariannelund åtalades på fredagen vid Eksjö Tingsrätt.

Eksjö/Mariannelund2006-12-23 05:21

Mannen greps och anhölls efter det att han gått in till Torgboden och slagit ner butiksinnehavararen. Kvinnan fick mottaga flera slag mot huvudet. Mannen ska också ha tagit struptag på henne. Efter överfallet då kvinnan skadades allvarligt ska han ha försökt att ta kontanter.
Han stal i samband med överfallet även en bil.
Kvinnan kände igen mannen eftersom han då och då brukade besöka butiken. På förmiddagen hade han varit inne och velat växla pengar men hade då nekats. På kvällen kom han in för att köpa brevpapper men avsikten visade sig vara något helt annat.
Efter häktningen har han genomgått en så kallad paragraf sju-undersökning, en mindre sinnesundersökning, enligt lagen om särskild personutredning i brottsmål.
Kvinnan som äger butiken har kunnat lämna sjukhuset vilket naturligtvis har en stor betydelse för att hon ska kunna delta i en rättegång.
Enligt gällande regler ska rättegången mot en frihetsberövad hållas inom en vecka från det att åtalet väckts. Det gör att rättegången är planerad att äga rum nästa torsdag, den 28 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om