200 läckra raggmunkar stektes i hembygdsgården

18 kilo fläsk. 40 kilo potatis. Så mycket gick det åt när hembygdsföreningens årliga raggmunksgille hölls i söndags.

Göte Hult, Rune Karlsson, Barbro Karlsson, Ann-Marie Hjalmarsson och Sven-Erik Larsson konstaterade alla att raggmunkarna var godkända. ”Gott! Det är blir inte att man gör raggmunk själv så det är smidigt och komma hit och äta” sa Barbro Karlsson. Foto: Jenn Hultberg

Göte Hult, Rune Karlsson, Barbro Karlsson, Ann-Marie Hjalmarsson och Sven-Erik Larsson konstaterade alla att raggmunkarna var godkända. ”Gott! Det är blir inte att man gör raggmunk själv så det är smidigt och komma hit och äta” sa Barbro Karlsson. Foto: Jenn Hultberg

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-10-10 16:00

Redan i farstun möttes man av stekoset i den lilla hembygdsgården. Inte konstigt, här har ”köksgänget” varit igång och jobbat sedan åtta på morgonen, trots att de första gästerna inte väntades komma förrän på eftermiddagen. Men det kräver sin förberedelse, när man ska servera omkring 200 raggmunk på en dag.

– Det går på vana, säger Gun Samuelsson som varit med och stekt inför Mariannelund- Hässleby hembygdsförenings traditionella raggmunksgille i många år.

– Men visst är det en modernisering i dag jämfört med för kanske 15 år sedan. Nu har vi en maskin till hjälp som river all potatis, säger hon.

Föreningens ordförande Tage Fransson räknade med att raggmunksgillet, precis som tidigare år, skulle locka många matgäster.

– Det brukar bli omkring ett 100-tal personer, säger han.

Gun Samuelsson och Kerstin Andersson hjälptes åt i köket.
Gun Samuelsson och Kerstin Andersson hjälptes åt i köket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om