23-åring friad för dråpförsök

Trots att Polisen hittat blod från offret på den misstänktes kläder, så friade Eksjö tingsrätt honom för dråpförsök alternativt grov misshandel.

Eksjö/Mariannelund2009-03-28 05:05

En 23-årig man från Hessleby behandlingshem åtalades under fredagen misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel. Men mannen själv förnekade brott och ville inte svara på flera av åklagarens frågor.

Blod på kläder
Det var den 19 februari som en 30-årig man på Hessleby behandlingshem fick ta emot upprepade sparkar eller stämplingar med foten och/eller slag med knuten näve. Enligt åtalet var det endast tillfälliga omständigheter som gjorde att 30-åringen överlevde.
Från början greps 30-åringens tre rumskamrater, alla i 20-25-årsåldern, och häktades för brottet. Men i måndags släpptes två av männen och endast 23-åringen åtalades för misshandeln. Skälet var att Polisen hittat offrets blod på 23-åringens byxor och ena strumpa.
Åklagaren Lise-Lotte Nilsson ansåg att 23-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet med tanke på hur allvarlig misshandeln hade varit.

Medvetslös länge
Den 30-årige mannen fördes först till Höglandssjukhuset i Eksjö. Där bedömdes skadorna vara så allvarliga att han skickades till Linköpings universitetssjukhus. Då var han fortfarande medvetslös.
I Linköping vårdades mannen för hjärnskador och opererades även för käkbensbrott. En magnetröntgen visade att han hade blödningar i hjärnan.
Den 26 februari fördes mannen till kirurgavdelningen i Växjö och hade ännu inte vaknat. Han behövde respiratorhjälp under några dagar.
Den 1 mars vaknade mannen, men var inte kontaktbar. Han hade fått smärtstillande och lugnande medel för smärta och oro.
När han så småningom kunde undersökas hade han en viss nedsatt rörlighet i höger hand och hade svårt att svälja mat. Detta förbättrades dock med tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om