30-åringen fortfarande försvunnen

Den man i 30-årsåldern som försvann utanför Eksjö i går eftermiddag är fortfarande inte återfunnen. Polisen har inte ett spår efter honom, trots att man sökt av varenda liten väg inom ett stort område. Det har under natten varit flera minusgrader i länet.

Foto: TT (arkivbild)

Eksjö/Mariannelund2017-11-08 08:02

Mannen, som uppges ha god fysik, sågs senast klockan 14 då han lämnade gården han arbetar på i Torsjö. Han sågs lämna på en rödvit mountainbike i riktning mot Eksjö. 

Runt klockan 15:30 skickade mannen ett sms där han skrev att han var vilse och har lågt batteri på sin mobiltelefon. Det är det sista spåret efter mannen.

Klockan 15:50 kontaktades polisen av 30-åringens arbetsgivare, som då var orolig.

Vid klockan 16:20 började flera polisbilar söka efter mannen på den sträcka han borde färdats, men utan resultat.

Strax innan klockan 20.00 inkom tips om att mannen kan ha setts cyklandes längs med länsväg 906 vid Hylte. Denna iakttagelse skulle dock ha gjorts flera timmar tidigare, någon gång efter klockan 14. Platsen stämmer överrens med den plats där mobiltelefonen senast kopplade upp sig mot en mast. 
Polisen flyttade därför under kvällen sökområdet söderut, runt skogarna kring Hylte. 

Under hela kvällen och natten fortsatte sökandet med flera patruller från både Jönköpings och Östergötlands län.
– Vi kommer göra ett omtag nu på morgonen och titta på den information som kommit till oss. Under tisdagskvällen har vi sökt på varenda liten tänkbar småväg som finns i området och vi har även gjort återkommande besökt hans bostad för att se om han kommit hem, säger Lars-Göran Nilseryd, som är vakthavande befäl hos polisen i region öst, till Smålands-Tidningen.

Till P4 Jönköping uppger mannens arbetsgivare att 30-åringen för några veckor sedan fick besked från Migrationsverket att hans arbetstillstånd inte förlängs. Arbetsgivaren ska under natten, tillsammans med andra kollegor, varit ute och sökt efter mannen.

UPPDATERING

Mannen hittad välbehållen på onsdagmorgonen.

Han har själv valt att inte ha kontakt med andra personer, säger polis Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om