30 politiker besökte Hessleby

Ett 30-tal politiker från Jönköping besökte på fredagen Hessleby behandlingshem för att se verksamheten. Det var troligtvis första gången någonsin som så många politiker kom samtidigt på besök.

Eksjö/Mariannelund2010-11-02 07:39

Personer som hamnat i svårt missbruk runt om i landet skickas för LVM-vård på Hessleby behandlingshem utanför Mariannelund.
Men hur många av de politiker som beslutar om kommunen ska göra en LVM-anmälan har besökt den institution och den vårdverksamhet, som bedrivs där man skickar kommunens missbrukare?

Tre nämnder
På fredagen styrde 30 politiker från öst, väst och syd socialnämnder i Jönköping till Hessleby för just det ändamålet. Hesslebys chef Roger Lönn visade runt och beskrev verksamheten.
- Det är ovanligt att en nämnd kommer på besök och det är nog första gången någonsin som tre nämnder kommit på besök samtidigt.
I slutet av 1980-talet fanns en period då Jönköpings kommun riktade kritik mot Hessleby, eftersom man då inte var nöjd med den vård som bedrevs.
- I en period fanns det ganska mycket kritik från socialtjänsten mot vår verksamhet, som då inte ansågs tillräckligt bra, men som är uppjobbad nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om