50 000 kronor till skolan

Ingatorpsskolan i Ingatorp får Teknikföretagens utmärkelse "Årets Teknikutbildning" för att lyfta in mer teknik i skolans ämnen och undervisning.

Eksjö/Mariannelund2011-03-10 07:21

Lärare Ulrika Sköldunger kom med idén "Från skogsplanta till trähus" , som blir som en röd tråd genom hela projektet. Det syftar till att skolans elever ska arbeta med teknik ur ett lokalt perspektiv.

Skogsbygd
I bygden finns det mycket skog. Som en naturlig följd har plantproduktion, åkerier, verkstäder, sågverk och trähusproduktion byggts upp.
Kanske en arbetsplats där barnen har släktingar som jobbar eller har jobbat.
Tanken är att eleverna genom bland annat studiebesök ska följa "en plantas väg till ett hus" under sina år på skolan. Kanske som förskoleklass plantera sin egen skogsplanta och i senare klasser få besöka ett husföretag.

Ut i vardagen
- Vi håller på med teknik i skolan men man kan alltid bli bättre och ge ämnet en rejäl skjuts framåt. De här industrierna och verksamheterna har vuxit upp här. Det ger en kontakt med verkligheten och då är det oftast roligare och lättare att lära. På det här viset kommer vi utanför skolans lilla värld, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om