57-åring häktad för mordbrand

En 57-årig man har anhållits för branden i flerfamiljshuset i Eksjö under tisdagen. På onsdagen begärdes mannen häktad.

15 personer blev hemlösa efter branden i Eksjö. På onsdagen demolerades byggnaden för att få bort rasriskerna. En man från Eksjö har begärts häktad för grov mordbrand.

15 personer blev hemlösa efter branden i Eksjö. På onsdagen demolerades byggnaden för att få bort rasriskerna. En man från Eksjö har begärts häktad för grov mordbrand.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-09-08 06:14


Medan elden i hyreshuset härjade som mest greps en man från Eksjö misstänkt för att ha orsakat branden.
Han anhölls senare och fördes till Rättspsyk i Vadstena. Under onsdagen begärdes han häktad för grov mordbrand. Någon medhjälpare tros inte ha funnits.
I häktningsframställan från kammaråklagare Klas Hellgren anses det finnas risk för att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet om han släpps fri.
Häktningsförhandlingarna kommer att hållas under torsdagen och då fraktas mannen från Vadstena till förhandlingen i Eksjö.

Brand i kök
Huset på Sjöhagavägen, "Slottet" var ett av Eksjös äldsta hyreshus i trä.
Mitt på dagen upptäcktes att det rök från huset. Räddningstjänst larmades och när den kom till platsen slog lågor ut från ett kök på nedersta våningen.
Branden verkade en stund senare vara under kontroll och begränsad till köket.
Men händelsen tog en ny vändning då elden en stund senare blossade upp på nytt i det tre våningar höga huset. Under dagen åt elden sig upp våning för våning längs med avlopp och ventilationstrummor och så småningom slog lågor ut från taket.
Spridningsrisk fanns även då intilliggande hus ligger nära.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om