62 miljoner ska sparas på tre år

62 miljoner måste sparas i kommunbudgeten under kommande tre år för att ekonomin ska gå ihop. Ett tufft läge för ekonomin men kommunalråd Lennart Bogren (c) är övertygad om att det går.

Eksjö/Mariannelund2011-05-12 06:38

- Det här ser inte roligt ut men det har det inte gjort förut heller, summerar kommunalråd Lennart Bogren (c) den ekonomiska situationen vid en pressträff om budgeten för nästa år.
Lennart Bogren har varit med förr. Erfarenhet från andra tuffa år gör att han är säker på att kommunen reder ut det.

Löner ökar
Lågkonjunkturen har gjort att folk tjänat mindre. Löner och andra kostnader ökar och Eksjö kommun har tappat invånare och därmed skatteintäkter. Debit och kredit inte går ihop. Utgifterna är betydligt högre än de bör vara.
Budgetberedningens förvaltningsförslag innehåller inte förslag på neddragning. Arbetet med sektorsramarna inleds efter semestern med beslut i oktober. Den kommunala förvaltningen ska till dess lämna förslag till neddragningar, alternativa arbetssätt eller lägre ambitionsnivåer.
- Plussidan i budgeten bygger helt på Sveriges Kommuner och Landstings prognos. Och prognoser ändras, så budgetarbetet pågår hela året, säger Lennart Bogren.
Prognosen för 2011 har i vår legat på 14 miljoner minus men senaste prognosen visar på mer skatteintäkter och utjämningsbidrag. Det mildrar underskottet till åtta miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om