92 på succéfest för seniorer

Det blev stor succé när Ingatorps församling arrangerade en festmiddag på torsdagseftermiddagen för Ingatorps mogna invånare. Alla över 80 år hade bjudits in.

Inga-May Gustafsson skålade för att hon fick vara med.

Inga-May Gustafsson skålade för att hon fick vara med.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-02-15 07:25


- Vi har en gudstjänsgrupp där vi pratat om att ordna det här, säger Leif Granlund, som till festligheten har klätt upp sig i vit skjorta och rosa fluga.
Den kyrkliga gemenskapen kan se olika ut och att ordna en samling för Ingatorps pensionärer kan vara ett sätt.
- Det här blev över förväntan. Vi hoppas det kan ge ringar på vattnet, säger han.
Samlingar där de äldre uppmärksammas har funnits tidigare genom de äldres dag - församlingshögtid och så vidare, där den äldsta mannen och kvinnan upmmärksammades med blommor. Men det har legat nere ett tag i Ingatorp, just på grund av minskad popularitet.
I stället för att bjuda in alla som uppnått en viss ålder, vände man på steken och bjöd in alla som är födda innan 1933.

Stort gehör
Totalt finns det 129 personer i socknen i den åldersgruppen. Cirka 85 av dem ville och kunde komma. Totalt var det 92 personer på plats då någon hade ledsagare eller dylikt med sig.
- Jag blev så glad när jag fick den här inbjudan. Det var en verklig födelsedag och det här har jag längtat efter, säger Inga-May Gustafsson.
Då hon är rullstolsburen lovordade hon stort den hjälpsamhet som visats, så hon kunde ta sig till festen.
- Sven Friman hjälpte mig. Jag är så glad för det, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om