Afrikanska tongångar i Eksjö

Att svenskar ska vara stela och inte våga släppa loss, det stämmer inte alls. Det menar i alla fall Moussa Fofana från Hudiksvall, som är kurs ansvarig för den afrikanska danskursen som hålls just nu i Eksjö.

Eksjö/Mariannelund2005-08-03 06:58

Den här danskursen erbjuder ett rejält träningspass och många av kursdeltagarna drog lättnadens suck när de korta pauserna kom. Att dansen ger bra motion är lätt att förstå, men den kan även användas som terapi och är bra mot stress, enligt kursledaren, Moussa Fofana.
- Man kan slappna av och släppa loss ordentligt när man dansar och lyssnar till trummorna.
Norrland, Småland och Gotland, är några av platserna dit Moussa Fofana, Maher Cissokho från Lund, Baba Seydi från Växjö, Morlaye Sourman från Stockholm och Atab Bayo från Stockholm, kommer för att dela med sig av sin afrikanska kultur. Fyra av dem kommer ursprungligen från Senegal, och en från Guinea. De känner varandra sen det att de bodde i Senegal, men Morlaye Souman som kommer från Guinea, träffade dem först i Sverige. Varje sommar besöker de platser i Sverige och lär ut afrikansk dans. De har tidigare dansat i Eksjö och valde att komma tillbaka för de tyckte att det var ett bra ställe.
- Vi har haft ett enormt samarbete med Kulturskolan här i Eksjö. De har verkligen hjälpt till och gjort det här möjligt, berättade Moussa Fofana.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!