Åke avtackades - seglar nu vidare mot Björkvik

När Åke Eldberg 2009 kom till Hässleby blev han den första och sista kyrkoherden i pastoratet sedan sammanslagningen av Ingatorp och Hässleby pastorat. I söndags avtackades han storartat - med tal, middag och presenter.

Lennart Nilsson, vice ordförande i kyrkorådet, bjöd Åke Eldberg på ett  fasthandslag.

Lennart Nilsson, vice ordförande i kyrkorådet, bjöd Åke Eldberg på ett fasthandslag.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-02-09 12:35


Efter ytterligare en sammanslagning till ett storpastorat, väljer Åke Eldberg att sluta för att åter igen axla en kyrkoherdetjänst. Resan går mot Björkvik - i söndags avtackades han i nuvarandre pastoratet, i församlingshemmet i Mariannelund.

Ett 60-tal gäster närvarade i söndags vid avtackningen av församlingsherde Åke Eldberg, som varit verksam i församlingen Hässleby-Kråkshult sedan 2009.

Rikligt med fläskfilé och potatisgratäng serverades - och nog räckte det till både en och två rundor bland gästerna.

Centrumkyrkans pastor Björn Holm höll ett tal under middagen:

- Det var en stor välsignelse, som ny i bygden, att få ha Åke vid min sida. Jag vill framföra ett varmt tack från Centrumkyrkan i Mariannelund, sa Björn innan han överräckte en blomsterkvast och boken "Being Consumed".

Avtackning i Hässleby hölls på söndagsförmiddagen och ytterligare en avtackning ägde senare rum på kvällen i Bellö, där kyrkoherden i pastoratet Per Wallet medverkade.

- Ta med dig lite fläskfilé, skämtade Åke Eldberg när pastor Björn Holm lämnade middagen och avtackningen, innan kaffet och tårtan skulle till att serveras.

Lars-Åke Carlsson, ordförande i Hässleby-Kråkshults församlingsråd överlämnade en statyett kallad "lyftet", till Åke, och en blombukett till hustrun Liezl, som även hon arbetat inom församlingen.

Lennart Nilsson, vice ordförande i kyrkorådet, överlämnade även han en blomma och tackade för en fin relation genom åren.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om