Äldreboendet i Ingatorp begav sig på utflykt

Ingatorps äldreboende gör då och då utflykter i närområdet. På onsdagen besöktes lantbruks- och motormuséet.

En tändkulemotor som gett mycket kraft genom åren besågs.

En tändkulemotor som gett mycket kraft genom åren besågs.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-05-22 06:27


Ingatorps äldreboende har en behjärtansvärd ambition. Att regelbundet ta med de boende (och andra intresserade) på utflykter och sammankomster utanför äldreboendet. Att flera av de boende är hänvisade till rullstolar hindrar inte personalen och frivilliga att ta ut svängarna.
Bland aktiviterna som varit kan bland annat nämnas logdans i Haddås och att åka ut på Ingatorpssjöns blanka is och pimpla.
På tisdagen var det dags för en ny utflykt. Inte ens rikligt med regn kunde hindra personalen från att dra upp rullstolarna i det mjuka gräset upp för slänten till lantbruksmuséet, där Wåge Johansson guidade vant bland alla redskap och maskiner.

På gårdarna
För de allra flesta har de här maskinerna och föremålen varit vardag. Det är inte så många år sedan de användes på var och varannan gård. Att utvecklingen gått i rasande takt på sistone står verkligen klart vid ett besök.
- Såna här redskap hade vi hemma, säger Ella Rundén från Kråkshult.
Finurliga uppfinningar från förr i trä, exempelvis för att lösa problem med kreatur, som var benägna att hoppa över gärdsgårdar eller smygdia på varandra, visades.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om