Aldrig tidigare planerat våld

Under torsdagen och fredagen inträffade två allvarliga incidenter på Hessleby behandlingshem i Mariannelund. - Det är första gången någon blivit överfallen med planerat våld, säger institutionschef Roger Lönn.

Eksjö/Mariannelund2009-02-24 07:43

Det blev ett hektiskt slut på den gångna veckan vid Hessleby behandlingshem i Mariannelund.
Två allvarliga händelser inträffade på bara ett dygn, vilket aldrig skett tidigare.
På torsdagskvällen fick personal ta hand om en svårt skadad och medvetslös klient efter att denne blivit misshandlad av tre andra män på behandlingshemmet.
På fredagskvällen var det dags för nästa händelse. Då rymde två män från en låst avdelning. De hotade en i personalen med ett knivliknande föremål och tog därefter en behandlingsassistent som gisslan för att tvinga till sig bilnycklar och en bil. Kvinnan som togs som gisslan släpptes chockad av i centrala Mariannelund där hon snart kunde tas om hand av sina kollegor. Öster om Hult kunde Polisen gripa rymlingarna efter att de kört av vägen efter en kort biljakt.

Fungerat bra
På Hessleby behandlingshem har personalen tagits om hand både av internt och av externt inkallade personer.
- Det har fungerat väldigt bra efter händelserna. Ingen i personalen skadades fysiskt. Vi har speciella förhållningssätt kring sådana här situationer. Man samlar alltid personalgruppen med alla som drabbats efter varje arbetspass, för att se om man kunde gjort annorlunda, säger Roger Lönn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om