Alla eniga om att satsa på skolan i mariannelund

Ett stormöte om skolans knappa resurser och de problem som det förorsakat, hölls på måndagskvällen i Mariannelund.

Eksjö/Mariannelund2009-09-02 06:25

Tidigare har föräldrar uppmärksammat att lokalerna på skolan varit slitna och otidsenliga för dagens verksamhet. Ekonomin har oftast stoppat och föräldrarna har låtit nöja sig. Men när de allt mer knappa resurserna av allt att döma påverkat undervisningen, då många elever fått dåliga resultat, kom föräldrarna att reagera mer kraftfullt.
Allt för många nior har gått ut med dåliga betyg.
Föräldrarna vill naturligtvis sina barns bästa och en skola, helst en bra sådan, är viktig för en orts attraktivitet. Furulundsskolans framtid har därför kommit att engagera hela Mariannelund.

Protestskrivelse
Lagom till skolavslutningen fick kommunen in en protestskrivelse med uppmaningen: Nu går det inte spara mer utan nu är det i stället dags att satsa på Furulundsskolan.
Och den tesen var alla av de 100-talet personer som kom till mötet eniga om. Förutom föräldrar som engagerat sig i sina barns tillvaro, fanns både politiker och tjänstemän, på olika enheter närvarande.
- Bernhard Issal (c), ordförande i barn- och ungdomsutskottet tycker själv att skolorna får för lite pengar. Han förklarade att man gör så gott man kan med de resurser som tilldelas. Att allmänheten engagerar sig ser han som ett sundhetstecken.
Under mötet bedyrade både tjänstemän, rektorer och politiker att skolan hade en mycket kompetent personal. Man gick igenom de måldokument och visioner som finns fint formulerade och alla kunde nog skriva under på dem.
Men att få dem att gå ihop med att barn- och ungdomssektorns budget samtidigt skurits ned med 16 miljoner kronor ger huvudbry. De minskade resurserna ska fördelas mellan skolorna, som måste hålla sin budget.
På samma sätt måste skolskjutsarna inrymmas i sin budget. Föräldrar påtalade de orättvisor som fanns då barn från Mariannelund inte ges möjlighet att exempelvis åka in till Eksjö och "se saker på plats" i undervisningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om