Alla simskolor ställs in

Det blir inga utomhussimskolor i kommunal regi i Eksjö kommun i sommar. Anledningen är att alldeles för få barn anmält sig.

Alla sommarens utomhussimskolor i Eksjö ställs in.

Alla sommarens utomhussimskolor i Eksjö ställs in.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-05-16 06:56

Traditionen med utomhussimskolor i Eksjö kommun är lång men den traditionen verkar nu vara bruten. Inför sommaren erbjöds barn simkolor utomhus vid badplatserna i Hjältevad, Spilhammar, Mellby och Hult.
Men i år har anmälningarna varit alldeles för få för att några simskolor ska kunna genomföras. Därför blir det enbart simskolan inomhus i simhallen i Eksjö som blir aktuell.
I Mariannelund fanns enbart fyra nybörjare anmälda när ansökningstiden gick ut.
- Det är alldeles för få. Vi måste ha minst 15 barn för att kunna ha en simskola, säger kommunens simlärare.
Redan förra året märktes ett minskat intresse.
- Förra året hade vi simskola i bland annat Mariannelund men det var inga fulla grupper. Vi har helt enkelt inte råd att köra med för få barn.
Och antalet anmälda på övriga orter är få, allt för få, för att det ska dras igång några simskolor.
- Det har varit lite till och från tidigare år men i år är första året vi inte har någon utomhussimskola alls, säger fritidschef Christer Tilly.
Han har själv varit simlärare och han tycker personligen att det är utomhus i en mörk sjö som man bör lära sig att simma:
- Det är skillnad mot en simhall med varmt och klart vatten.
Orsaken till varför så få anmält sig vet han inte. Möjligen kan det bero på att barnen får lära sig simma under skoltid.
- Det kan vara så att man nöjer sig med simundervisningen på skoltid. Vi satsar på simskola tillsammans med skolan under skoltid.
Den stora satsningen görs i årskurs två med simundervisning vid minst 18 tillfällen. Sedan fortsätter det tills barnen kan simma. I årskurs fem finns ett krav i läroplanen att barnen ska kunna simma 200 meter varav 50 meter på rygg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om