Allsång på Bygdegården

Drygt 150 personer trängde ihop sig inne i bygdegården när det var dags för den traditionella Bellö Visafton i onsdags. Besökarna som ville vara med på allsången var i alla åldrar.

Anders Nilsson, Stefan Appelqvist, Ola Lager och Staffan Larsson var fyra av de sex musiker som medverkade under Bellö Visafton. Foto: Rebecca Carlsson

Anders Nilsson, Stefan Appelqvist, Ola Lager och Staffan Larsson var fyra av de sex musiker som medverkade under Bellö Visafton. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-07-27 07:36

Trots att vädret hunnit bli fint under onsdagseftermiddagen hölls ändå allsången inne i bygdegården. De sångsugna som haft med sig egna stolar fick helt enkelt lämna dem utanför.
Anders Nilsson, Ola Lager, Staffan Larsson och Stefan Appelqvist inledde med lite mingelmusik tills alla hunnit sätta sig tillrätta. Medverkade under dagen gjorde även Tove och Charlotte Videberg, kända för att tidigare ha spelat mycket dansbandsmusik.
Nog utnyttjades varenda hörn av bygdegården till max. I Bellö tycktes det finnas ett oerhört stort intresse för allsång.
- Vi var faktiskt före Allsång på Skansen, säger Majvor Johansson och Anette Evertsson från Samhällsföreningen, som stod och tog upp entréavgiften.
De berättar att allsång förr nästan varit lite töntigt men att det numera blivit riktigt modernt. Bellö Visafton arrangerades från början för att få ihop pengar till att renovera bygdegården. Därefter har det blivit en tradition som hållit i sig och i onsdags anordnades den för tolfte gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om