Allt fler lyssnare

Eksjögruppen Oakland spelade i somras på Lilla Torg. Sedan dess har antal lyssnare på Spotify blivit allt fler och nu har de blivit bokade även till nästa Eksjö Stadsfest.

Eksjöbandet Oaklands nysläppta låt ”My cusin and me” har redan spelats över 5 000 gånger. 
Foto: Johan Lindqvist

Eksjöbandet Oaklands nysläppta låt ”My cusin and me” har redan spelats över 5 000 gånger. Foto: Johan Lindqvist

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-12-22 09:00

– Det är årets bästa fest och det är väldigt smickrade att bli tillfrågade att spela på 10-årsjubileumet, berättar bandmedlem Jonas Magnusson.

Efter en lyckad spelning inne på Lilla Torg i somras har det nu blivit klart att Eksjöbaserade Oakland kommer att komma tillbaka till Eksjö Stadsfests 10- års jubileum.

– Det känns speciellt då man inte brukar få spela två år i rad, berättar bandmedlem Jonas Magnusson.

Fem Eksjöbor

Bandet besår av Jonas Magnusson ,Ulf Bergstrand, Mats Hagbranth, Magnus Östberg och Marcus Axelsson.

En konstellation som sates ihop för tre år sedan och som dess har dragit till sig allt mer uppmärksamhet.

– Vi har alla pysslat med musik i många år och har diverse musikaliska bagage med oss. Jag tror nog att musiken vi gör sticker ut.

Börjat hända saker

Deras första skiva släpptes år 2015 och under året har flertalet singlar tillkommit.

– Det är kul för det börjar hända saker nu. Vi släppte singeln ”My cusin and me” i början på december och den har spelats över 5 000 gånger på Spotify redan. ”Burning sun” som vi släppte i augusti har spelats över 10 000 gånger och varit på radio mycket. Tittar man på statistiken generellt hade vi över 15 000 unika lyssnare de senaste 90 dagarna.

Blandning av stilar

Musiken de spelar är en blandning av olika stilar och texterna handlar mycket om betraktelser från livet.

– Sången är framträdande och melodin viktig. Det är mycket akustiska klanger i vår musik. Det är en smältdeg av bland annat country, visa och pop.

Listan på instrument som förekommer i musiken är lång. De flest av instrumenten är autistiska, ett medvetet val från bandets sida.

– Vi använder bland annat bastrumma och virveltrumma som man gjorde innan Beatles. Begränsningarna är den största tillgången, att få skapa möjligheter på annat sätt.

Nya låtar

Till sommarens spelning har Oakland som intention att bjuda åskådarna på både gammalt och helt nytt.

– De som lyssnat på oss kommer att känna igen sig. Spelningar på festivaler är inte så långa men vi kommer att ta med en hel del nytt. Den senaste singeln har vi inte spelat än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om