Allvarliga fall av spice i Eksjö

Det är inte bara i storstadsområdena som drogen spice är utpräglad. Det finns en hel del allvarliga fall även i Eksjö kommun. - Det är viktigt att vi informerar om hur farlig drogen är, säger Carina Andersson, enhetschef socialförvaltningen i Eksjö.

Eksjö/Mariannelund2014-11-08 05:06

För inte alls så länge sedan hörde en 21-årig man från Eksjö av sig till Radio Jönköping. Han ska ha berättat om vad som hände med honom när han provade att röka spice. Det enda som mannen kom ihåg var att han hade tänt en pipa - sedan var allt svart.
När hans morföräldrar hittade honom, hade han drabbats av illamående, andningssvårigheter och krampanfall. En stund senare hamnade han i koma.

Värsta natten
Lyckligtvis klarade han sig - men han ska ha sagt att det var hans värsta natt någonsin.
Carina Andersson, enhetschef inom socialförvaltningen bekräftar att man har haft ett antal allvarliga fall i Eksjö kommun.
- Vi kan konstatera att det finns ett antal allvarliga fall, där drogen spice har varit inblandad. De ungdomar som vi pratar med säger att det är relativt enkelt att få tag i och det är oroväckande.
De droger som är mest utpräglade i Eksjö kommun är hasch, opiater och Subutex. Men när det gäller det sistnämnda så krävs det att en läkare skriver ut det narkotikaklassade läkemedlet. Men har man bara en kontakt så är även denna drog ganska enkel att få tag i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om