Ambulanser navigerar fel

Väntan på ambulansen har blivit lång för vissa patienter i Karlstorpstrakten när GPS:en lurat in utryckningsfordon på mindre lyckade vägar.

Eksjö/Mariannelund2011-02-24 07:23

GPS:en, ett underbarn på att hitta? Uppdaterad på det mesta och som säger till när man ska svänga och stanna.
Men hur blir det när den visar fel väg när lokalkännedomen brister, i ett läge då minuter kan betyda skillnad mellan liv och död?
Flera karlstorpsbor vittnar om hur väntan på ambulansen blivit extra lång då den tagit märkliga färdvägar.
I bland har vägar tagits, som den lokala befolkningen aldrig skulle välja, inte ens i semestertider, för att de tar för lång tid. Vägar som ambulanser av allt att döma tagit när nöden varit som störst.

Körde åt Bjälkerum
När Ebbe Svahn i Karlstorp en sen kväll fick en hjärtinfarkt larmades det ut en ambulans från Vetlanda.
Åtgärder gjordes av familjen för att ambulansen snabbt skulle hitta rätt hus när man väl nådde fram. Men väntan blev lång!
- Vi fick besked om att ambulansen var i Knivshult och då visste vi att den snart var här och att det bara var kilometer kvar.
- Men ambulansen kom inte.
- Ambulansen är bara minuter från mig och då vinklar den 90 grader i Knivshult och ger sig in åt Bjälkerum. Därefter har den svängt över Gripslund eller Bredgården, vilket blir en extratur på kanske 16-17 kilometer, menar Ebbe Svahn.
- När ambulansen kom, kom den från fel håll. De sa att de kört över Bjälkerum och hävdade att det var den kortaste vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om