Än är inte hoppet ute för Valbacken

Snökanonerna står på plats, gräset är slagit och skidstugan är städad. Det enda som saknas är snön. Och när den ska komma styr dessvärre inte Valbackens Alpina förening över. - Får vi fem minusgrader i genomsnitt så ska vi nog ha backen öppen på mindre än en vecka, säger Roger Ivarsson, föreningens vice ordförande.

Roger Ivarsson och Fredrik Olaison sitter båda med i Valbackens Alpina förenings styrelse.

Roger Ivarsson och Fredrik Olaison sitter båda med i Valbackens Alpina förenings styrelse.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-12-30 05:06


På väderprognosen visas det endast mildväder och i Valbacken i Ingatorp lyser skidbacken fortfarande grön. Nu var det flera år sedan vädret lovade öppning redan på annandagen. Men än är inte hoppet ute.
- Både efter stormen Gudrun och Per hade vi en sen säsong. Med öppning i slutet av januari, så än är inte hoppet ute, säger Roger Ivarsson.

Gräva ner vattenledning
Inför årets säsong har föreningen fått gräva ner vattenledningen. Förra året drogs rören över mark, men när de sedan frös kom vattnet inte dit det behövdes. Nu ligger ledningen nergrävd hela vägen från Bruzaån, vid väg 40, till skidbacken.
Förutom det, har de byggt nya fundament till snökanonerna. Det ger möjlighet att ha kanonerna på flera ställen runt om i backen. Allt för att göra dem så effektiva som möjligt.
- Vi har också förnyat halva sortimentet vid uthyrningen av skidutrustning. Där har vi ett samarbete med Intersport, säger en av ledamöterna i föreningen, Fredrik Olaison.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om