Anders Borg svårast att övertala

Håkan Juholt (s) tror att Eksjö garnison kan räddas genom en överenskommelse. Men han är tveksam till om Anders Borg godkänner förslaget. - Det är lättare att få sex riksdagspartier att komma överens än att övertyga finansministern, tror Juholt.

Håkan Juholt (s) var huvudtalare på 1 maj i Eksjö. Han pratade bland annat om hotet mot Eksjö garnison.

Håkan Juholt (s) var huvudtalare på 1 maj i Eksjö. Han pratade bland annat om hotet mot Eksjö garnison.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-05-03 04:05

1 maj firade socialdemokraterna tillsammans med SSU, LO och ABF helgdagen på Stora torget i Eksjö.
Huvudparollen var "Frihet kräver rättvisa" och årets huvudtalare var Håkan Juholt, vice partisekreterare och sedan tidigare känd försvarare av Eksjö garnison.
Efter att kulturskolans musikorkester spelat höll Håkan Juholt sitt tal, som kanske inte så överraskande handlade om att garnisonen i staden är nerläggningshotat.

C är dörrmatta
Han inledde med att tala om frihet att få en bostad, att kunna få medicin och gå på högskola trots att man inte har en fet plånbok och att när man blir äldre kunna bli omhändertagen på ett äldreboende.
- Människovärdet måste alltid vara större än pengavärdet. Det är inte vad som sker idag och det är oroande, sa han och fortsatte att prata om hur viktigt det är att möta morgondagen med kunskap och hur viktigt det är för Sverige att klara konkurrensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om