Andra halvåret som gått i Eksjös kommun

I dag presenterar vi sista halvan av året som gått. Karamellkungen Johan Zedig gav ut en diktsamling, någon eller några försökte stjäla får, flera fall av drogen spice har upptäckts i Eksjö och kommunalrådet Tomas Erazim valde att bli rektor istället.

Eksjö/Mariannelund2015-01-05 07:39

Juli

3/7 Kommunen satsar 300 000 kronor på Spilhammar. Badplatsen har tillgänglighetsanpassats och man har placerat en handikappsramp ut i vattnet och man har asfalterat vägen ner från parkeringen.
7/7 Det var premiär för Sommar i Herrgårdsparken i Mariannelund. Drygt 300 personer kom för att delta i det nya evenemanget.
9/7 Konstnärshus på Trädgårdsgatan lockade många spekulanter. Huset är som ett pepparkakshus enligt mäklaren som aldrig under sina yrkesår sett något liknande.
14/7 Det blev en lyckad visafton med allsång i hembygdsparken i Bellö. På scenen stod kapellmästaren Anders Nilsson och allsångsledare Svante Sigurdsson. Alla i publiken fick ett varsitt allsånghäfte och humöret var på topp.
17/7 Karamellkokaren Johan Zedig ger ut en diktsamling. Diktboken kommer vara på svenska och på tyska. Simone Kästner har översatt från svenska till tyska.
30/7 Glatt avslut på ramadan i Centrumhuset. Det var många av Mariannelunds asylsökande muslimer som kom för att fira högtiden.

Augusti

1/8 Kommunen väljer att stänga Ingatorpssjön badplats. Avloppsvatten har läckt ut i sjön. Vattenproverna visade att det var en större koncentration av E-colibakterier.
7/8 Vallervikslägret firar 60-års jubileum. Man firade med sång, patrullkamp och vattendag. 56 ungdomar deltog under veckan.
20/8 Jätteprojektet med rivningen av den stora skolbyggnaden börjar så smått bli klar. Rivningen kommer att kostar cirka 36 miljoner kronor.
26/8 Ingatorp och Hjältevad knöts samman med en gemensam gång- och cykelväg. Sågverket Vida fick dessutom en säkrare infart och det blev även en säkrare infart till Hjältevad.
29/8 Med skydd av mörkret försökte någon eller några stjäla får som gick på eninhägnad betesåker på Hässleby gård i Mariannelund. Någon hade klippt av stängslet och därefter har de försökt att ta två av lammen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om