Anlagda bränder

Det ödehus som utsatts för flera brandtillbud totalförstördes natten till fredagen i vad som tros vara en anlagd brand. När räddningstjänsten kom var huset redan övertänt.

Så sent som förra helgen försökte någon elda ner huset. Den här gången lyckades det.

Så sent som förra helgen försökte någon elda ner huset. Den här gången lyckades det.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-04-25 04:05


Klockan 22 minuter över midnatt gick larmet om att det brann ännu en gång på Bergsgatan i Mariannelund. En plats räddningstjänsten larmats till vid flera tillfällen den senase tiden.
En nattvaken och vaksam granne såg hur det det slog upp eldsvådor från huset och larmade.
Inledningsvis larmades räddningstjänsten från Hjältevad och Mariannelund men sedan begärde insatsledaren Willy Andersson förstärkning från Vimmerby kommun och räddningstjänsten i Rumskulla.
Redan när Mariannelundskåren kom slog lågor slog ut från olika håll i huset och det var utom räddning. Stor fara fanns att branden kunde ha spridit sig till annan bebyggelse och räddningstjänsten fick därför inrikta sig på att försöka förhindra så att inte branden spred sig till intilliggande bebyggelse på gatan.
- Det var först och främst ett ovanliggande garage som var i farozonen, berättar Willy Andersson vid Räddningstjänsten i Eksjö.
Eftersläckningsarbetet fortsatte fram till klockan halv fem på fredagsmorgonen.
Totalt var ett 20-tal personer från tre kårer engagerade i att släcka och begränsa elden.
De flesta Mariannelundare sov när branden bröt ut och husbranden väckte därför inte någon större åhörarskara, utöver ett tiotal närboende, som fick ett abrupt uppvaknande av branden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om