Ann fick företagarpris

Eksjö Centerkvinnor fortsätter för tolfte året att uppmärksamma kvinnliga förebilder när det gäller företagare. Vid årets internationella kvinnodag fick Ann Hörlén på Norrby ängar besök av en liten delegation Centerkvinnor.

Elly Henrysson, ordförande Eksjö Centerkvinnor och Ann Hörlén som fick mottaga årets företagspris. Foto: Susanne Johansson

Elly Henrysson, ordförande Eksjö Centerkvinnor och Ann Hörlén som fick mottaga årets företagspris. Foto: Susanne Johansson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-03-09 13:45

Som vid många andra priser är det mycket som är hemligt inför det kvinnliga företagspriset i Eksjö kommun som Eksjö Centerkvinnor står bakom.

I många år har de uppmärksammat kvinnor som företagare och lyft fram deras engagemang och drivkraft. Som en uppmuntran till aktuella företagare men också ett sätt att offentligt plussa på antalet kvinnliga förebilder.

I år styrde Centerkvinnorna till Ann Hörlén mellan Mellby och Höreda. Här driver hon Norrby ängar tillsammans med sin sambo.

-Vi vill uppmärksamma Ann Hörlén för att hon är en driven och kreativ företagare. En stark kvinna som är en förebild för oss alla, summerade Elna Ström, Elly Henrysson och Susanne Johansson på diplomet.

Det överlämnades tillsammans med blommor och tårta till en överraskad pristagare.

Norrby ligger i ett öppet landskap. På gården bedrivs ekologisk uppfödning av lamm och nötkött och här förädlas även råvaran till bland annat korv och hackebiff. Det finns en gårdsbutik med café och försäljning av lokala produkter.

För två år sedan startade bygget av en konferens- och restaurangdel som nu står klar att ta emot gäster även vintertid.

Ann Hörlén samarbetar gärna med andra producenter och hon/de har en framtidstro en en stark vilja att utveckla sitt företag, konstaterar Centerkvinnorna.

Ann Hörlén uppvaktades verkligen på kvinnodagen. Foto: Susanne Johansson
Ann Hörlén uppvaktades verkligen på kvinnodagen. Foto: Susanne Johansson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om