Anna får utveckla sin idé i drömprojektet som blev verklighet

Anna Mellergård i Mariannelund la för åtta år sedan fram idén om en filmby i Mariannelund. I morgon invigs den och Anna Mellergård får utveckla sin egen idé då hon har anställts som verksamhetsutvecklare.

Anna Mellergård lyfte en gång fram idén om Filmbyn. Nu är hon tillbaka som verksamhetsutvecklare. Foto: Ivonne Svahn

Anna Mellergård lyfte en gång fram idén om Filmbyn. Nu är hon tillbaka som verksamhetsutvecklare. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-06-15 10:00

– Nu jobbar vi nästan dygnet runt, för att allt ska vara på plats, färdigt och välkomnande inför invigningen, säger hon ett par dagar innan alla ska komma.

– Håll tummarna att det blir färdigt, säger hon.

Anna Mellergård kände som nyinflyttad till orten att Mariannelund hade en kulturskatt och en historia att berätta från filminspelningarna kring Emil.

2009 la hon fram idén om ett filmhus och gjorde även en förstudie. Från 2010 fram till 2014 jobbade hon som projektledare för att förverkliga idén.

– De senaste två åren har jag koncentrerat mycket av mitt engagemang i ideellt styrelsearbete i den ideella föreningen, men också för Snickerboa AB.

Nu är hon dock tillbaka i organisationen igen då hon har anställts på heltid som verksamhetsansvarig/verksamhetsutvecklare.

– Från och med Filmbyns invigning ”flyttar jag in i utställningen” och förlägger min arbetstid där. Jag är tillbaka där jag började. En spännande resa, konstaterar hon.

Hennes chef blir förre kommundirektören Stefan Elm i sin egenskap av Snickerboa Mariannelunds ordförande.

Robert Glader som varit projektledare för satsningen, som nu ska invigas, kommer att fortsätta att ansvara för den delen som har att göra med att utveckla Mariannelund och Filmbyn som ett turistmål. Han har också hand om driften av huset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om