Annie Lööf besökte Eksjöhus

I fredags förmiddag besökte Annie Lööf Eksjöhus i Eksjö. - Hon gav inga löften men hon förstår problemet inom branschen, säger Göran Lindell, Riksdagsledamot. Enligt Lennart Bogren fick de fram sitt budskap - bygga är dyrt - vad gör regeringen?

Annie Lööf får information om hur hustillverkningen utförs på Eksjöhus i Eksjö. Från vänster Oskar Lindholm och Anders Lindholm som äger Eksjöhus.

Annie Lööf får information om hur hustillverkningen utförs på Eksjöhus i Eksjö. Från vänster Oskar Lindholm och Anders Lindholm som äger Eksjöhus.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-10-20 04:06


Anledningen till varför man bjudit in Annie Lööf (C) var för att på plats kunna framföra och visa henne hur illa ställt det är för hustillverkarna i landet.
Anders Lindell, ägare till Eksjöhus bjöd Annie på en rundvisning inne i fabriken.
Kommunalrådet Lennart Bogren (C) och Tomas Erazim (M), fanns på plats för att stämma av med Annie Lööf om vad som händer på riksdagsnivå gällande träindustrin i stort.
- I dag har vi en inhemsk produktion av hus och vi vill inte att produktionen flyttas utomlands, säger Lennart Bogren, Kommunalråd.
Och Annie förstår problemet. På regeringsnivå har man gjort åtskilliga åtgärder för att underlätta för bland annat hustillverkarna.

Avgiftsbefrielse i 15 år
- I våras presenterades ett nytt förslag om nyproduktion, vilket innebär att det är en avgiftsbefrielse från fastighetsskatt i 15 år för dem som köper nytt hus, säger Annie Lööf, Näringslivsminister.
Vid nyår kommer regeringen ut med en ny planbeskrivning - om enklare regler, hur man ska sänka de generella kostnaderna samt förslag till sänkta arbetsgivaravgifter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!