Anonym klagan på hembygdsgården

Jönköpings läns hembygdsförbund har fått ett anonymt brev där det klagas på skötseln av hembygdgården i Mariannelund. "Ni har väl någon sorts tillsynsplikt för länets hembygdgårdar" skriver personen.

Eksjö/Mariannelund2008-11-20 05:05

Personen som titulerar sig "Besviken besökare i Mariannelund" anser att det är hög tid för hembygdsförbundet att titta till hembygdsgården i Mariannelund.
- Den som kommer till hembygdsgården möts av sly vid entrén, stora grenar som man snubblar över, en trasig anslagstavla, en gärdsgård som håller på att ramla ihop...
Brevskrivaren klagar på att det ser väldigt stökigt ut vid stenbrytaren, att den mobila scenen inte passar bland byggnaderna och att midsommarstången är kvar till advent.
Han eller hon anser att det borde installeras ett larm för att skydda husen och påpekar att föreningen fick ett stort arv för några år sedan.
- Så pengar har de, skriver personen.
Hembygdsrådet kontaktade ordföranden Tomas Braag, som tog upp brevet på ett styrelsemöte.
- I föreningen utförs arbetet ideellt utan någon ekonomisk ersättning. Det kapital man har är det som medlemsavgiften inbringar och överskott från olika arrangemang. Men för att det exempelvis ska bli kaffe med bulle krävs frivilligt arbete. Den principen går igen oavsett vad som ska göras, säger Roy Davidsson, som är kassör i föreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om