Ansöker om återvinning

Global Water International som köpt Carlstorps Källa i Karlstorp och hamnat i en rättsvist med förre ägaren, ogillar den så kallade tredskodom som tingsrätten kommit fram till. Köparen ska ansöka om återvinning för att få en ny förhandling. Huvudmålet fortsätter sina förhandlingar i november.

Eksjö/Mariannelund2007-09-19 06:24

Överlåtelsen av företaget och dess fastighet skedde i slutet av november förra året och nästan lika länge har har stridigheterna mellan köparen och den förre ägaren pågått.
Båda parter har lämnat in stämningar mot varandra och nyligen kom en så kallad tredskodom, vilket i det här fallet var en deldom i förhandlingen.
Företaget fanns inte representerat vid förhandlingen i Eksjö Tingsrätt. Enligt domen ska köparen betala 3,395 miljoner om han avser behålla fastighet och bedriva vattenproduktion.
Tredskodom kallas den dom i svensk rätt som avkunnats mot någon som av motsträvighet, trots eller trilska underlåtit att inkomma med svaromål eller infinna sig till huvudförhandling.

Inte svarat
När en tredskodom avkunnas förlorar denne målet utan att någon prövning i sakfrågan har gjorts. Domen innebär att det som käranden sagt tas för sant eftersom det ej bestridits.
- Ja. Man gör det eftersom den andra parten inte svarat, säger handläggaren på Eksjö Tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om