Antik- och loppmarknad på anrik gård

Med skyltar, gamla parfymer och förpackningar hoppas syskonen Penthy Persson och Kristina Rendahl på många besökare till deras antik- och loppmarknad på Bredegård i helgen. - Vi blev jätteförvånade över allt folk som kom förra året, säger Penthy Persson.

Penthy Persson och Kristina Rendahl utanför Bredegård med några av skyltarna som de kommer att sälja.

Penthy Persson och Kristina Rendahl utanför Bredegård med några av skyltarna som de kommer att sälja.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-07-18 06:48


Antik-och loppmarknaden kommer att vara på Bredegård i Kråkshult under både lördagen och söndagen. Bredegården är en anrik gård där det från 1860-1970 bedrivits speceri-och diversehandel. Och det är varor från den tiden som nu kommer att finnas till försäljning i helgen.
- Sakerna har bara stått här och då tänkte vi på vad vi skulle göra med allt. Vi kom fram till att en antik och loppis skulle vara kul, säger Penthy Persson.
Tidigare när det var affär på gården var själva affären i huset. Men nu har Penthy Persson och Kristina Rendahl rensat ur det gamla magasinet och inrett det som affär. Inne i affären kan man hitta allt från reklamskyltar från början på 1900-talet till granatlådor.
- Vi hittade lådorna här, men vi har ingen aning om var de kommer ifrån. Tydligen användes de av tyskarna under första världskriget. Det har legat granater där i som de hade i flygplan, berättar Penthy Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om