Apatisk flicka har återhämtat sig

Den 15-åriga flicka som legat apatisk i nästan två och ett halvt år har återhämtat sig. För några dagar sedan kunde hon börja i skolan. Mamman, som också legat i ett aptiskt tillstånd, har sakta börjat att tillfriskna.

Eksjö/Mariannelund2010-04-20 06:24

Familjen Al Refai i Mariannelund sökte uppehållstillstånd men fick i juli 2007 avslag. Dottern i familjen blev snart allt sämre för att tre månder senare hamna i ett apatiskt tillstånd. Hon har legat i sin säng i sitt rum med neddragna persienner, utan att prata eller ha någon kontakt med yttervärlden. Till en början kom kompisarna och hälsade på men när de inte kunde få någon kontakt med henne tunnades besöken ut allt mer.
Hemtjänsten kom till hemmet och bar ut henne till badkaret så att hon blev tvättad.

Mamman
Pressen för familjen gjorde att även mamman hamnade i någon dvala, djupt deprimenad, till pappan och den övriga familjens stora förtvivlan.
Avvisningen överklagades och turerna har sedan dess varit flera.
I början av februari i år, efter att familjen levt i Mariannelund i fem år och sex månader, kom beskedet om att familjen fick uppehållstillstånd.
- Jag hoppas kunna börja leva nu, att min dotter och min fru blir bättre och att jag slipper all värk och kan börja arbete. Jag längtar till livet, sa pappa Saleh då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om