Arbete med ny väg kan inledas

Kommunstyrelsen ger klartecken till att kommunen kan sätta igång med sin praktiska del av projektet för att göra Barnfilmbyn möjlig att byggas. En ny infart kan nu börja byggas.

Här vid infarten till Spilhammar öster om Mariannelund kommer det att hända en hel del saker framöver. En flygbild visar området där Barnfilmbyn ska byggas.

Här vid infarten till Spilhammar öster om Mariannelund kommer det att hända en hel del saker framöver. En flygbild visar området där Barnfilmbyn ska byggas.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-02-12 12:54


Samhällsbyggnadsnämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att begära hos kommunstyrelsen, att då inleda sin del i vägarbetet vid Spilhammarinfarten.

För det är mycket som ska hinnas med om Barnfilmbyn ska stå klar till sommaren 2017.

Den nya detaljplanen som antogs för tre år sedan ger numera möjligheter för både handel och småindustri.

Men planen förutsätter att infarten görs om för att öka trafiksäkerheten, speciellt för den trafik som kommer österifrån och måste svänga vänster. Därför ska en vänsterfil byggas till från Vimmerbyhållet till vilken kommunen ska upplåta mark.

I dag finns två infarter och utfarter till området men de ska göras om till en enda, något väster om den som ligger närmast Mariannelunds samhälle.

Viktigt under arbetet är bland annat att de verksamheter, boende och sommarstugeägare har möjlighet att passera.

Under arbetet kommer därför den östra infarten hållas öppen.

Ett avtal har tecknats mellan kommun och Trafikverket. Kommunen svarar för två tredjedelar av kostnaden och Trafikverket för resten.

Budgeten ligger på 4,5 miljoner kronor varav 325 000 kronor redan har förbrukats genom utredningsarbete och projektering.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om