Årets Ida och Emil

Josef Olofsgård och Izabell Prag är årets Emil och Idapristagare på Furulundsskolan. De är båda väldigt måna om sina skolkamrater.

Izabell Prag fick årets Idapris och Josef Olofsgård årets Emilpris på Furulundsskolan för att de är goda kamrater gentemot sina skolkamrater.

Izabell Prag fick årets Idapris och Josef Olofsgård årets Emilpris på Furulundsskolan för att de är goda kamrater gentemot sina skolkamrater.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-11-15 07:22


Samhällsföreningen instiftade för tolv år sedan Emilpriset i samråd med skolan, ett pris till en god kamrat på skolan.
Priset kom några år senare att kompletteras med ett Idapris.
Emil-priset gavs till en högstadieelev och Ida-pris till en elev i de lägre klasserna.
I år var Eva-Lena Hangren och Hans Månson prisutdelare. Elever i årskurs två sjöng Astrid Lindgrens visor innan det var dags för prisutdelningen.

Ankungen
Hans Månson tog upp sagan om Den fula ankungen i ett kort tal.
- Tänk om sagan slutat i mitten. Då skulle det innebära att ankungen fortfarande var mobbad. Den värsta mobbingen är att stänga någon ute.
På högstadiet gick priset till Josef Olofsgård med motiveringen att han är engagerad och bryr sig om att alla trivs i skolan.
-- Det känns bra att få priset men det var inget jag förväntat mig, säger en glad Josef Olofsgård som säger att han försöker få alla att trivas på skolan och försöker hjälpa skolkamraterna. Han är dessutom med i Elevrådet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om