Åtalade för barnmord

Mamman till den tioårige pojke som hittades död och dumpad i en sjö och hennes sambo åtalades på tisdagen vid Eksjö tingsrätt för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död.

Eksjö/Mariannelund2006-05-03 07:04

Åklagaren hävdar att paret någon gång i mitten av januari i mannens torp i Nässjötrakten gemensamt och i samförstånd har berövat den tioårige pojken livet.
De har tagit av pojken alla hans kläder, dragit honom utomhus, lagt honom på rygg i snön och skottat snö över honom. Mamman har därefter satt sig grensle över pojken och hållit fast honom medan sambon trampat med en fot på pojkens bröstkorg. Pojken lämnades därefter utomhus under en längre tid. Kraftigt nedkyld och vid sänkt medvetande togs han in i huset igen och tejpades fast vid en stol. De har även tejpat fast hans huvud ned mot ryggstödet på stolen. Pojken tvingade sitta på detta sätt ett tag innan paret bar upp honom till hans säng där han lämnades ensam.
Pojken har avlidit på grund så kallad aspiration, han har kvävts av maginnehåll som hamnat i lungorna på grund av den behandling som han utsattes för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om