Åtta miljoner satsas i sågverket

Vida Bruza AB satsar på en stor investering i en emballerings- och paketeringslinje vid regerverket i Hjältevad.

Vida investerar stort i sågverket i Hjältevad.

Vida investerar stort i sågverket i Hjältevad.

Foto: Arkivfoto0: Ivonne Svahn

Eksjö/Mariannelund2018-04-26 09:54

Investeringen ligger på nära åtta miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Syftet med investeringen är en förbättrad arbetsmiljö för företagets medarbetare, öka kapaciteten i de givna momenten samt bygga bort flaskhalsar och förenkla truckhanteringen.
Linjen pressar ihop virkespaketen till stabila paket samt emballerar dem och kör slutligen fram dem till en station där truckar hämtar dem för vidare transport. Linjen är levererad av CGV, ett svenskt företag som finns i Vislanda i Småland.
-Den viktigaste fördelen för oss är att genom den här investeringen har arbetsmiljön förbättrats väsentligt för våra medarbetare då de nu har en mycket bättre arbetsställning. Tidigare jobbade de mycket med böjda ryggar nere på golvet men nu har vi fått upp momenten till midjehöjd. Det är väldigt roligt att kunna göra en arbetsmiljöförbättring som även ökar produktiviteten som den här investeringen har gjort, säger Magnus Petersson, VD Vida Bruza.
Vida är övertygade om att trä är ett framtidsmaterial och en del av lösningen på framtidens klimatutmaningar. Därför måste också koncernens sågverk vara rustade för att möta framtidens efterfrågan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om