Avskedskalas istället för jubileum

När Matlaget kommer till Kråkshult blir det lite som att gå på fest. I stället för att de äldre sitter hemma ensamma och äter, får de gemenskap och maten serverad. I år firar Matlaget jubileum men nu är det slut på kalaset. Kommunen ska spara och i dag är sista gemensamma träffen av en mångårig och uppskattad tradition i Kråkshult.

Yvonne Johansson från Bobinen häller upp dricka till från vänster MariAnne Larsson, Britta Carlsson, Esther Asp och Sigurd Ahlstedt.

Yvonne Johansson från Bobinen häller upp dricka till från vänster MariAnne Larsson, Britta Carlsson, Esther Asp och Sigurd Ahlstedt.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-09-23 06:28


I slutet av 1990-talet lagades det fortfarande mat i hemmen av hemtjänsten, vilket senare har tagits över av matväskor.
En idé lyftes fram, där Gösta Johansson var drivande, att samlas för gemensamma måltider i Allégården. På så vis fick de äldre ett avbrott i vardagen och lite gemenskap.

Tio år
Sedan 1999 har personal från Bobinen åkt ut till Kråkshult för att servera mat en gång i veckan. I början kunde man välja mellan dagar men på senare tid har onsdagen varit spikad. Som mest har man varit ett tiotal deltagare.
- Det här är något man ser fram emot och det har betytt mycket att komma samman så här för att äta tillsammans och få en stunds gemenskap, säger Esther Asp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om