Bank räddar vaktparaden

Den traditionella vaktparaden i Eksjö under sommaren är säkrad. Swedbank och Sparbankstiftelsen Alfa går in och hjälper till med kostnaderna så vaktparaden kan bli av som vanligt.

Eksjö/Mariannelund2009-04-01 06:25

Under många år har vaktparaderna varit ett pampigt och trivsamt inslag i Eksjös gatuliv under lördagarna på somrarna. Vid tidpunkten för vaktparaden brukar gator och torg fyllas av både ortsbor och tillresta.
Eksjö kommun har hittills varit huvudfinansiär och gett ett bidrag på 60 000 kronor. Men det ekonomiska läget har gjort att man tvingats skära ner med 20 000 kronor.

Tycker är viktigt
När Elsmarie Roswall, kontorschef på Swedbank i Eksjö fick höra att vaktparaden hotades kom hon att agera.
- Det har funnits frågetecken kring Hemvärnets musikkårs sommaruppträdanden. Vi i Swedbank i Eksjö tog då kontakt med Sparbanksstiftelsen Alfa för att eventuellt kunna hjälpa musikkåren ekonomiskt, säger hon.
Man fick ett positivt besked och ett bidrag på 20 000 kronor räddar alla sommarens framträdanden.
Något beslut för 2010 finns ännu inte men Elsmarie Roswall räknar med att banken ska gå in och stötta verksamheten även då. Sedan hoppas de att någon annan aktör kommer med.
- Vi är visserligen ett börsnoterat bolag men vi är även ett lokalt företag som vill stötta. Vi är en del av samhället och fungerar inte det så fungerar inte banken, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om