Bankomaten blir kvar

Bankomaten i Mariannelund blir kvar! På sena fredagseftermiddagen kom beskedet från Bankomat AB att man stannar kvar på orten.

Bankomaten blir kvar i Mariannelund. Nu ska den lagas. Foto: Ivonne Svahn

Bankomaten blir kvar i Mariannelund. Nu ska den lagas. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-01-13 11:00

Sedan dess det blev känt att bankomaten i Mariannelund utreds så har både namninsamlingar och olika initiativ dragits igång för att rädda bankomaten.

Senast den 31 januari skulle beskedet komma och enligt kund- och marknadschef Johan Nilsson var det inte alls säkert att bankomaten skulle få vara kvar.

Men olika påtryckningar i form av brev, mejl, samtal facebook-inlägg och påbörjade namninsamlingar med mera kan kanske ha haft sin nytta.

För på sena fredagseftermiddagen kom beskedet som alla hoppats på, men som Mariannelundsborna ändå knappt vågat hoppas på efter allt för många förlorade strider när det gäller nedmonteringar i samhället.

Bankomat AB.s lät då meddela att bankomaten blir kvar.

– Vi har sedan vi fick beskedet att Swedbank stänger sitt kontor utrett förutsättningarna för fortsatt verksamhet i Mariannelund. Det vi tittat på är dels möjligheten att hyra egen lokal av nuvarande fastighetsägare eller hitta en annan plats och dels det långsiktiga behovet av automattjänster, säger Johan Nilsson.

– Vi är nu mycket glada att kunna meddela att vi tillsammans med vår samarbetspartner Loomis, hittat en lösning för att behålla kontantservicen i Mariannelund.

Han berättar att man haft en positiv dialog med fastighetsägare för att kunna skapa rätt förutsättningar som krävs för uttagsautomat och servicebox.

När kommer automaten att lagas?

– Så snart vi har en överenskommelse angående lokalen kommer vi byta ut den trasiga uttagsautomaten, lovar Johan Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om