Barnen visar upp teckningar i lilla sporthallen

Sommarkul närmar sig slutet för i år, med endast en vecka kvar. Under fredagen visade barnen upp teckningar i lilla sporthallen i Mariannelund.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-08-06 11:00

Det är endast en vecka kvar på årets Sommarkul. Under vecka 32 kommer barnen få träna på simning och livräddning som första veckan. Den här gången kommer simningen vara i Mariannelund och i Eksjö. Fidiaa Mousa fick idén att barnen skulle måla ett önsketräd.

– Det minskade stressen och barnen blev glada, berättar Fidiaa.

På trädet har barnen även målat hjärtan med texten ”Tack Sverige”. Fidiaa berättar att det står ”Tack Sverige” för att barnen känner sig tacksamma och säkra i Sverige.

Tanken var att de skulle visa upp bilderna på Mariannelunds torg. Rolf Johnsson som är chef för Öppen Ungdomsverksamhet i Eksjö kommun berättar att de flyttade evenemanget till lilla sporthallen istället.

– Det har varit mycket barn den senaste tiden. Tanken på att 50 barn skulle springa runt på torget bland bilarna gjorde att vi ändrade plats.

Sommarkul som är 2 projekt i 1 har integration och ökad simkunnighet som syfte. Det har varit ett lyckat projekt och Rolf hoppas det kommer fortsätta nästa sommar.

– Det har varit över förväntan. Där ser man vad som händer när man får tillräckligt med resurser. Pengar från migrationsverket och från olika myndigheter har gjort att vi kan hålla igång i 6 veckor, 5 dagar i veckan. Tidigare år utan lika mycket resurser har vi hållit igång 3 veckor, 3 dagar i veckan, berättar Rolf.

Extra resurserna har även gjort att barnen har fått fika, kunnat anställa bra personal och idag bjöds barnen på glass. Barnen är nöjda och får vara delaktiga i planerandet av aktiviteter.

– Det är inte bara planerade aktiviteter. Vissa dagar ger barnen önskemål av aktiviteter som de vill göra.

En aktivitet som startades för några dagar sedan är sång.

– I början ville ingen sjunga, nu vill alla sjunga, säger Iely Chabrouni.

Han tror att musiken är bra för barnens utveckling. Under dagen får barnen chansen att stå på scenen och uppträdda. Rawad Altarsha har länge drömt om att bli DJ, idag får han chansen att spela för först gången.

– Det är roligt, säger Rawad.

Iely berättar att alla barnen involveras under dagen och att det är deras fest.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om